Inreda en kennel


Att ha en dröm om att starta en egen kennel är inte speciellt konstigt. Om hunden är ens favoritdjur är det ganska naturligt att man även vill arbeta med den på heltid. Det krävs dock en hel del för att man ska kunna driva en kennel. En sak man till exempel måste tänka på är att det är ganska tidskrävande att ha en kennel. Dessutom måste man ha en del plats och man kan inte räkna med att tjäna några extrema pengar på kenneln.

Köpa byggnad eller bostad för kenneln

Om du vill starta en kennel behöver du ett ställe att hålla till på. En mindre kennel kan du antagligen ha hemma, men om du vill föda upp olika hundraser eller om rasen du vill föda upp är av större storlek kan du behöva en större bostad med kanske en lada eller liknande där kenneln kan hålla till. Det finns flera sajter online där du kan hitta hus och gårdar till salu. Kanske är det just där en lämplig byggnad för kenneln finns?

Sälja den gamla bostaden


När du ska flytta och du redan äger din bostad behöver du ofta sälja den gamla bostaden för att kunna köpa en ny. Ett annat alternativ är att hyra ut den gamla bostaden men ibland är det inte ett ekonomiskt hållbart alternativ. På sajten https://blok.se/ kan du få hjälp med att sälja din gamla bostad. Du får där till exempel en gratis värdering av din fastighet.

Kennelns inredning

När du ska starta upp en kennel finns det en hel del att tänka på när det gäller kennelns inredning. Det kan till exempel vara bra att ha möjlighet att skilja hundarna åt. Att förvara hundarna i bur är dock inte tillåtet annat än under vissa förhållanden. Däremot kan man bygga olika typer av inhägnader åt dem inomhus.

När man tänker på kennelns inredning bör man ha koll på att den inte kan skada hundarna på något sätt. Vassa spikar, ståltråd och liknande hör till exempel inte hemma där hundarna vistas. Det är också klokt att tänka på att kennelns inredning bör vara hyfsat lätt att rengöra eftersom hundar som inte är helt rumsrena kan orsaka olyckor.

Smittskydd i kenneln


När det gäller kennel och andra ställen där det vistas många hundar kan man inte bortse från att det kan förekomma en del smittor. Ju fler hundar som befinner sig på samma ställe, desto större är risken att en smitta dyker upp. Därför är det klokt att se till att kenneln går att desinficera om något skulle hända. Det är också klokt att ha koll på vilka sjukdomar som kan gå i arv, vilka som kan smitta till människor och så vidare.

Leave a Reply

mts_best