Hundraser som fäller mycket

Städning med hund
Innan man bestämmer sig för att skaffa hund bör man noga överväga vilken typ av hund man vill ha. För även om hundens egenskaper och personlighet är viktigast, bör man ha i åtanke att om man skaffar en ras som fäller mycket, skaffar man sig även en del merarbete i form av städning och pälsvård. Därför är det viktigt att vara beredd på detta när man får hem hunden så man inte får sig en överraskning av att det plötsligt är hundhår överallt. Tycker man inte att det är värt det är det bättre att titta bland de hundraser som inte fäller.

Hundhår har en förmåga att hamna lite överallt i ens hem, och inte minst under de perioder som hunden fäller som allra mest. Även om du städat och dammsugit noga efter din hund kommer det garanterat att dyka upp hundhår lite varstans ändå. Det märks extra tydligt den dagen det blir dags att flyttstäda, för då får det inte finnas ett endaste hundhår kvar i huset eller lägenheten. Att flytta är jobbigt nog som det är med allt flyttpackande, och därför kan det vara skönt att ta hjälp. Flyttstädning Kristianstad är bra att anlita vid flytt för att få bort allt hundhår en gång för alla och du får dessutom mer tid över till din hund istället för att lägga den på städning.

Golden retrievers fäller mycket
Vissa hundraser fäller mer än andra. Golden retriever, labrador och schäfer är till exempel raser som fäller mycket päls. Även korthåriga hundar fäller mycket, som rhodesian ridgeback, jack russell och boxer. Deras hårstrån syns inte alltid lika mycket men känns desto mer då det sticks en del om man får hår på kläderna. Hur mycket hunden fäller kan vara individuellt och bero på pälskvalitet och övrig hälsa, men generellt sett fäller hundar rejält två gånger om året då pälsen byts ut. Under dessa perioder får man vara beredd på extra städning och inte minst kamning av pälsen.

Ibland kan det verka som att hunden fäller mer än vad som är normalt. Oftast är det inte så, men om man är osäker kan man alltid kontakta en veterinär. I vissa fall behöver hunden extra kosttillskott som b-vitamin eller vetegroddsolja för att pälsen ska återhämta sig snabbare. Här kan du läsa om tio tips vad du kan göra när hunden fäller mest och få smarta tips på hur du håller så rent som möjligt.

Leave a Reply

mts_best