Säkerhet på kenneln

Om man har en kennel måste man se till att den är säker att vistas på både för människor och djur. Ofta gör Länsstyrelsen i det aktuella länet kontroller på kennlar och djurverksamheter och då tittar de bland annat på säkerheten. Men vad bör man egentligen tänka på?

Inhägnader ska vara säkra

När man driver en kennel måste man se till att alla inhägnader där hundarna vistas är säkra. Man måste se till att hundarna inte kan rymma, att de inte kan göra sig illa på stängslen eller liknande. Man måste också se till att Jordbruksverkets regler för inhägnaderna uppfylls.

Ta bort skräp och återvinn

Det är också klokt att gå omkring på kenneln och ta bort skräp och sedan lämna det till återvinning. Papper, metallburkar, sladdar och annat är sådant som kan komma på avvägar in på kenneln och det kan vara farligt för hundarna att få i sig det.

Halksäkra

På vintern gäller det också att man ser till att halksäkra kenneln ordentligt. Om det är en stor yta som ska säkras kan det vara klokt att skaffa en Sandspridare för ATV så att man kan sprida sanden i ett jämt lager över hela gården. Då behöver man inte oroa sig för att varken man själv, hundarna eller andra som kommer på besök ska halka. Det kan också vara bra att skaffa broddar att fästa på skorna för att förstärka halkskyddet. Salt är dock bra att undvika då hundarna kan få väldigt torra och såriga tassar av det.

Inga farliga leksaker

Man bör också se till att det inte finns några farliga leksaker som hunden kan få i sig. Det kan till exempel handla om allt för små bollar som hunden kan äta, trasiga leksaker och liknande. Det kan också vara bra att ta in leksakerna om de inte används. Då slipper man tänka på att vädret sliter på dem och det finns inte heller någon risk för att andra djur får tag i leksakerna och springer iväg med dem.

Om hundarna börjar slåss

Om det är så att hundarna kan ha kontakt med varandra kan det hända att de börjar slåss. Det är alltid bra att undvika att det här händer och man bör hålla lite koll på om det är dags att sära hundarna åt. Det är ofta bra att ha separata hundgårdar om det är så att alla hundar inte skulle komma överens. Man bör också tänka på att man ska gå ut och gå med alla hundar och om man inte är flera som kan hjälpas åt att gå på promenad kan man behöva gå väldigt många och långa sträckor om det är så att hundarna inte kommer överens med varandra.

Leave a Reply

mts_best