Svenska Kennelklubben

 

Svenska Kennelklubben är hundägarnas riksorganisation. De företräder alla hundägare, och en seriös kennel ska givetvis vara medlem där. Fördelen med att vara med i Svenska Kennelklubben är att man därigenom kan få mycket information om sin hund, du får tillgång till massor av olika aktiviteter genom de olika lokala klubbarna, du kan träffa likasinnade att umgås och utbyta erfarenheter med och du bidrar dessutom till Svenska Kennelklubbens arbete med att underlätta för alla Sveriges hundägare. Kort sagt: har du en hund ska du definitivt vara medlem.

Kennelklubben för uppfödare

 

Om du har en egen kennel ska du definitivt vara medlem i Svenska Kennelklubben. Dels är det en kvalitetsgaranti, och dels har du verkligen nytta av ditt medlemskap i och med de Jack Russell Terrier running on the grass after orange plastic disckontaktytor och den information du får. Ska du köpa hund av en kennel ska du också se till att de är medlemmar av samma anledning. Svenska Kennelklubben ställer höga krav på de uppfödare som är anslutna, både i fråga om hur hundarna behandlas men också kring hur de avlas fram. Allt avelsarbete måste bedrivas med hundens långsiktiga hälsa i fokus: kommande generationer ska vara friska och sunda och de ska inte avlas sönder längs vägen. En sak man inte heller ska glömma bort är att Svenska Kennelklubben bedriver ett aktivt lobbyarbete. Genom sin storlek (Svenska Kennelklubben har över 300 000 medlemmar), har man stor möjlighet att påverka politiker på både lokal och nationell nivå och kan jobba för både hundens och hundägarens bästa.

Utbildningar i Svenska Kennelklubbens regi

Svenska Kennelklubben bedriver en mängd olika utbildningar som du kan ha stor nytta av, både om du är på väg att skaffa hund men också om du är hundägare sedan gammalt. För den som nyss skaffat en hund och inte är van vid den finns även olika valpkurser och lydnadskurser Brukshundsklubbens regi. För den som vill börja tävla med sin hund kan man gå en kurs i agility. Och om du är en sån som gillar att vara ute i naturen med bössan i hand finns också viltspårnings- och jaktkurser som är en bra förberedelse om du tänker dig att din hund ska få vara med på nästa älgjakt.

Leave a Reply

mts_best