Resa med hund

När vi reser på semester tar vi gärna hunden med oss. Ibland för att vi vill, ibland för att vi inte får hundvakt. En del hundar har inget emot att vara på resande fot, medan andra kan bli lite stressade. Genom att ge hunden de bästa förutsättningarna för en lugn resa ökar chansen att även en långresa går bra. Se till att hunden är mätt och välrastad innan du påbörjar resan. Då kan den lättare koppla av och sova eller vila sig genom dagen. Tänk på att ta korta pauser när du har möjlighet så att hunden kan kissa och få dricka vatten. Se också till att den inte blir för varm, till exempel bak i bilen när solen ligger på.

Flyg med hunden

Flyga med hund
Du får ta oftast med dig hunden på flygplanet. Om du ska resa med flyg vaxjö stockholm blir det en relativt kort stund uppe i luften, till skillnad från om du ska till södra Europa eller längre bort. Flygbolagen har lite olika regler, men oftast kan du ha med dig hunden i kabinen eller i lastutrymmet om du bokar plats åt den. Valpar under åtta veckor brukar inte få resa med flyg. Ledarhundar reser förstås alltid gratis. I business class och på chartrade turer brukar man dock göra undantag och inte tillåta hundar.

Hundar engagerar

De flesta hundägare värnar om både sina och andras hundar. Kanske ska du delta i en hundpromenad mot vanskötta hundar i en annan stad och behöver resa dit med tåg eller buss. Tänk då på att sätta dig i den del av bussen eller tåget som är reserverad för husdjur. En välrastad och nöjd hund klarar resan bättre än en som har överskottsenergi eller är hungrig. Några godbitar att sticka till hunden när du märker att den börjar bli orolig kan lugna ner den.

Leave a Reply

mts_best