Hunden på sommaren

Hund vid vatten
Att ha hund är härligt och varje årstid har sin egen charm. Sommaren kommer med ljusa promenader i sommarkläder. Som hundägare finns det några saker att tänka lite extra på under den årstiden. En av de absolut vanligaste uppmaningar som dyker upp brukar vara att inte lämna hunden i en varm bil. Det spelar ingen roll att man bara ska springa in väldigt snabbt, temperaturen stiger otroligt snabbt i en bil och hunden är väldigt känslig för värme. Låt inte hunden lida i onödan utan ta det ärendet när hunden inte är med.

Den som sitter i kontorshotell södermalm kanske har möjlighet att ha med sig hunden på jobbet. Om ni då promenerar till och från jobbet så tänk på att asfalt blir otroligt varmt i solen. Det kan bränna hundens trampdynor så pass att det blir blåsor. Går det inte att komma ifrån promenader så finns det speciella skor att köpa till hunden. Vid promenader i stadsmiljö där det kan finnas glasskärvor och annat på backen kan det oavsett vara en bra idé för att skydda ömtåliga trampdynor från att få skador och sår.

När sommaren kommer så vaknar också fästingen till liv. Den kan vara svår att upptäcka i hundens päls så ta alltid för vana att känna igenom ditt djur varje dag. Det finns olika medel och typer av halsband som minskar risken för fästingar som kan vara bra om man befinner sig i ett område där det finns väldigt mycket av dom.

Ha ett apotek åt hunden

En hund i gräs
Sommartid är många husdjur ute och rör sig mer i skog och mark med sina ägare. Att ha ett apotek också för sin fyrbente vän är något som kan vara en bra investering om olyckan skulle vara framme. Det kan handla allt från ett sår som behöver läggas om till ett huggormsbett som skett. Är man lite osäker på vad som kan vara bra att ha hemma går det att få tips på detta från exempelvis sin veterinär.

Året om är det viktigt att hunden har tillgång till färskt vatten men på sommaren och i värme kan den behöva dricka extra mycket. Om hunden har lätt för att bli väldigt varm går det att kyla den med vatten eller testa köpa en kylväst och se om det passar just din hund.

Information om hundraser och sjukdomar, på Svenska Kennelklubbens hemsida kan man läsa mer, om det mesta som rör hundar. Att ha hund är härligt men också ett stort ansvar. Det gäller att veta lite om hur hunden ska skötas och vad man ska tänka på. Ha alltid ett apotek hemma också till hunden ifall det värsta skulle inträffa. En skadad tass är inge kul men genom att linda om den direkt kan man förhindra värre skador uppstår. Lämna aldrig en hund i en varm bil på sommaren och se till att den alltid har tillgång till vatten.

Leave a Reply

mts_best