Hur man går tillväga för att välja en kennel


Om du ska köpa hund via en kennel är det första du ska se till att kenneln är medlem i Svenska Kennelklubben. Det är ett gott första tecken på att kenneln är seriös, följer de lagar och regler som finns, samt avlar rätt och ger valparna en bra uppväxtmiljö. En bra kennel ser också till att deras tikar har en bra miljö och inte behöver bära kull för ofta. Precis som människor måste de vila mellan sina graviditeter, ska inte vara för unga när de får valpar och får bära max fem kullar under sin livstid.

Research viktig

 

Utöver att se till att kenneln du funderar på att köpa en hund ifrån är medlem i Svenska Kennelklubben är det också klokt att även göra annan research. Här är internet din bästa vän. Hungry labrador retriever is feeding at home.Googla uppfödaren/kenneln för att se om någon annan har skrivit om sina erfarenheter av just den säljaren. Värt att ha i minnet när man gör den här typen av research är dock att folk tenderar att oftare skriva om negativa upplevelser än om positiva. Du kan också gå med i något hundforum eller liknande och ställa frågor där för att se om någon känner till något om kenneln i fråga. Hund-Sverige är trots allt inte så stort, så om någon har dåligt rykte eller är känd för att behandla sina hundar illa så brukar det spridas fort.

Viktigt med bra och sund avel

Det du vill ha av en professionell kennel är en frisk och välfungerande hund. Du vill också ha med dig råd om hur du ska sköta den hem. Det är trots allt inte så kul om det första du behöver göra är att köpa ett nytt soffbord för att valpen tuggar sönder det gamla när du kommer hem med den. Du vill heller inte ha en hund som har genetisk disposition för olika typer av sjukdomar eller mental problematik, utan du vill ha en hund som snabbt och med så lite träning som möjligt kan bli en väluppfostrad och älskad medlem av din familj.

Leave a Reply

mts_best