Utbilda terapihundar

Hundar är inte bara en bra vän och sällskap i familjen. De kan också utföra olika uppgifter i samhället. En terapihund kan användas både i hemmet, på boenden och i skolan. Terapihunden kan hjälpa människor med talsvårigheter att börja tala. Den kan också tjäna som ett gott sällskap till den som är ensam. Terapihunden kan också stimulera till rörelse och uppbyggnad av muskulatur hos till exempel strokedrabbade.

Hunden är ett bra sällskap

De allra flesta är överens om att hundar ger mys. De kan ge lugn och ökat välbefinnande inom olika verksamheter. De kan användas som sällskap och stimulera till gemenskap på olika boenden för handikappade och till exempel på olika fosterhem. Det finns speciella utbildningar man kan gå med en hund som ska bli terapihund men det viktiga är att hunden är lugn och trygg i sig själv. Hunden måste också tåla och gilla beröring som ibland kan bli något hårdhänt.

Att äga en terapihund

Att äga en terapihund är ungefär som att äga en vanlig hund, med fördelen att hunden ofta kan följa med till arbetsplatsen. I hemmet kräver hunden samma skötsel som en vanlig familjehund och behöver mat, vatten och en plats att sova. Det är dock inte så klokt att låta hunden sova på en ny tempurmadrass till exempel utan det är bättre att ge hunden en egen filt eller sovkorg. Hunden behöver också leksaker att leka med. En terapihund behöver i början av sitt liv umgås med så mycket folk som möjligt så den lär sig att gilla olika människor.

Leave a Reply

mts_best